Blogit

Oppimisen ja muuttumisen vuosi

Share |

Perjantai 6.11.2020 klo 13.40 - Silja Hiironniemi


Blogien kirjoittamisessa tälle sivulle on ollut koronan pituinen tauko. Kirjoitusjumi on iskenyt. Koronalla voi olla osuutta asiaan, vaikka en oikein tiedä mitä ja miten. Tilannetta on yleisesti kuvattu sumuiseksi, ja siltä se on tuntunut minustakin. Nyt alkaa kuitenkin olla selvää, että korona on pidemmän aikaa keskuudessamme. On jonkinlainen arvioinnin paikka.

 

Mitä korona on tehnyt meille?

Korona on tietysti saanut ensiksi aikaan hälytystilan ihmisten mielissä ja yhteiskunnassa, se on aiheuttanut pelkoa ja hämminkiä alkuvaiheessa. Mutta se on myös vaikuttanut syvemmälle toimintaamme ja ajatuksiimme.

1. Olemme oppineet uusia taitoja: osaamme pitää jonoissa turvavälejä, osaamme huolehtia käsihygieniasta ja olemme jo oppimassa myös käyttämään kasvomaskia. Kaikki nämä ovat taitoja, joita ei juuri ole tarvittu aikaisemmin,  eikä myöskään ole harjoitettu aikaisemmin, vaikka ne eivät ole kovin vaikeita ja vaikka ne ovat kaikissa olosuhteissa hyödyllisiä.

2. On myös isompia muutoksia. Työtä tehdään nyt laajamittaisesti ja tosissaan etänä digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Etäopiskelukin, tehtävien jakaminen ja tekeminen jo osataan peruskoulusta yliopistoon. Näitä taitoja ja valmiuksia on aiemmin hyödynnetty melkeinpä vain satunnaisesti. 

Avainsanat: Korona, Pandemia, Muuttuminen, Etätyö, Muuttovoitto


Kommentit

7.11.2020 10.50  Yrjö Benson

Hyvä blogi! Nyt voisi olla oikea hetki kirjoittaa vaikka julkisen hallinnon velkamäärän kasvusta, hyvinvointialue uudistuksesta tai kyberturvallisuuden hallinnan keskittämistarpeeata.

7.11.2020 17.20  Silja Hiironniemi

Kiitos Yrjö! Aikomukseni onkin ollut tiivistää kirjoitustahtia tästä eteenpäin. Mm nuo esittämäsi aiheet ovat tärkeitä, mutta kirjoittaa voi vain kykyjensä rajoissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini